Yogyakarta

* Borobudur * Prambanan * Ramayana * Kraton Yogyakarta * Water Castle * Kota Gede

Yogyakarta

Yogyakarta

Yogyakarta is een stadsprovincie gelegen aan de midden-zuidkust van het eiland Java. U dient beslist dit gebied te bezoeken want het is Indonesië’s top toeristbestemming na Bali. Het interessante van Yogyakarta is de dominerende ethnische atmosfeer, de historische plekken en nijverheid. U kunt met eigen ogen zien hoe de handwerkproducten worden vervaardigd.

Borobudur Temple

Het Paleis van Yogyakarta behoort tot de plaatsen die men als toerist moet bezichtigen, want het is de officiële residentie van de vorsten van het Sultanaat Ngayogyakarta Hadiningrat, het meest vooraanstaande Indonesische vorstendom dat nog steeds bestaat tot op vandaag.

Ngayogyakarta Hadiningrat Palace

Nog zo’n interessant oud bouwwerk is Imogiri, de begraafplaats van de vorsten van het oude Mataram Vorstendom (nu verdeeld in de Surakarta en Yogyakarta vorstendommen). Het is gelegen op de helling van de Imogiri heuvels in Bantul, ongeveer 17 kilometer ten zuiden van de stad Yogyakarta. De vorstenbegraafplaats is gebouwd door Sultan Agung en is in principe een heuvel, hetwelk nu voorzien is van 345 treden. Alle bezoekers die het gebied willen binnengaan moeten de traditionele Mataram kleding dragen.

Het Ramayana ballet is een toneelstuk dat het klassieke verhaal voorstelt van Ramayana. Het wordt regelmatig opgevoerd in de grootste Indonesische Hindoetempel, Prambanan.

Batik Lesson

Batik, wayang kulit (leren poppen), en zilverwerk zijn de typische handwerkproducten van Yogyakarta die men niet alleen in de lokale winkels kan vinden, maar waar u ook het vervaardigingsproces kunt zien in de productiecentra. Batikproductiecentra vindt men in Giriloyo, Imogiri en Bantul; wayang kulit in Pocung en Bantul; zilverwerk in Kotagede.

Indonesian Dive Sites

Bali - Java - Sumatra - Kalimantan - Sulawesi - Maluku - Nusa Tenggara - Papua

- See more Indonesia Dive Sites -