Sulawesi

* Bunaken Nationaal Park * Makassar * Wakatobi * Togean Eiland * Tana Toraja *

Sulawesi

Sulawesi

Sulawesi wordt ook wel Celebes genoemd. De voornaamste toegangspoort is Makassar, dat zichzelf de Great Expectation Stad noemt. De hoofdstad van de provincie Zuid Sulawesi heeft thans een nieuw ikoon: het Trans Studio Theme Park. Gelegen aan de hoofdstraat Jalan Metro Tanjung Bunga, heeft het park een oppervlak van 2,7 hectares en streeft er naar om een geintegreerd ontwikkelingsproject van wereldklasse te worden, bestaande uit een recreatieoord voor gezinnen, een winkelcentrum, hotel en nederzetting.

Bunaken and Wakatobi Southeast Sulawesi

Bunaken National Park and Wakatobi Southeast Sulawesi


In Bau-Bau, in Zuidoost Sulawesi, ligt het Fort Keraton Buton, waarvan men zegt dat het ’t grootste fort ter wereld is. De wallen hebben een omtrek van 3 kilometer met een gemiddelde hoogte van 4 meter en gemiddelde breedte van 2 meter. Het hele fortcomplex beslaat in totaal een gebied van 401.911 vierkante meter. Het is groter dan het fort in Denemarken, waarvan men zegt dat het ’t grootste ter wereld is.

Voor degenen die van zeetoerisme houden, kan men een bezoek brengen aan het Bunaken Nationaal Park (Noord Sulawesi) of de Wakatobi Eilanden (Zuidoost Sulawesi). Diverse species tropische vissen en koraalriffen leven in de wateren van Bunaken, dat op de nominatie staat als Marine World Heritage Site. Wakatobi, dat tehuis biedt aan 25 clusters koraalriffen en 750 zeespecies, is perfect voor surfing, snorkelen en vissen. Een vooraanstaande buitenlandse duikerjournalist heeft eens verklaard dat Wakatobi de beste duikerplaats ter wereld is.

Stones Grave Tana Toraja

Stones Grave Tana Toraja

Tana Toraja

Tana Toradja is een populair toeristenplek befaamd om zijn culturele schatten. Gelegen op ruim 350 kilometer ten noorden van Makassar, kan Tana Toradja geidentificeerd worden door de unieke vorm van zijn traditionele huizen, de Tongkonan genaamd. De daken van de Tongkonan zijn gemaakt uit materialen die de adellijke stand van de eigenaars vertegenwoordigen. Sommige zijn van goud, anderen van brons, metaal of koper.

Een opmerkingswaardige gebeurtenis in Toradja zijn de jaarlijkse traditionele begrafenisfeesten en dankzeggingsceremonieën. Behalve van deze gebeurtenissen getuige te zijn, kunnen bezoekers ook van dichtbij de gigantische traditionele bewaarplaatsen bekijken waar de lijken worden bewaard, of de 600 jaar-oude Tongkonan in Londa, Rantepao. Kolosale begravenissen worden gehouden tussen april en october.

Buffalo Horn and Tongkonan Traditional House Toraja

Buffalo Horn and Tongkonan Traditional House Toraja

Natuur Toerisme

Nationaal Park Bogani Nani Wartabone, Koraal Riffen gebieden in Bunaken Nationaal Park, Lore Lindu Nationaal Park, Natuur Reservaat Panua, Tangale Natuur Reservaat, Natuur Reservaat Tangkoko Dua Sudara, Onderwater Vulkaan Eiland Mahangetang, Mahoro Eiland, Siladen Eiland, Eiland Busak, Lutungan Eiland, Makakata Eiland, Eiland Pasoso, Marga Wildlife Refuge Sandolik, Kaap Matop, Kamarrang Eiland. Wakatobi Riffengebied, Togean Eiland.

Bunaken Marine Park

Bunaken Marine Park

Geschiedenis en Cultuur Toerisme

Bukit Kasih, Manee, Watu Pinabetengan, Graven - Tedong Tedong, Huishoudelijke Artikelen Traditionele Inheemse en samenlevings-policing, traditioneel house Mamasa, Traditioneel lijkenbegravenis in Toraja, op de berg Bawakaraeng.

Taka Bonerate and Bantimurung National Park

Specifieke Interesse Toerisme

Fort Rotterdam, de Centrale culturen zoals het Museum Ilagaligo, Cultureel Park, Tana Toraja, het kasteel van Sultan van Buton en Fort Otonaha, zeer uniek en niet te beschrijven in woorden. Bukit Kasih, Manee, Watu Pinabetengan, Huishoudelijke Artikelen Traditionele Inheemse en samenlevings-policing, traditioneel house Mamasa, de traditie van de begraving van lijken in Toraja, op de berg Bawakaraeng.

Hoe komt men daar

Lembeh Eiland kan over land worden bereikt ongeveer 45 kilometer van de stad Manado naar de stad Bitung door gebruik te maken van openbaar vervoer zoals de op bus-formaat double ankle 3 / 4 of taxi. Wanneer men in Bitung is gearriveerd, steek de oceaan over per motorboot minstens 15 minuten van de zeehaven van Bitung.

Indonesian Dive Sites

Bali - Java - Sumatra - Kalimantan - Sulawesi - Maluku - Nusa Tenggara - Papua

- See more Indonesia Dive Sites -