Maluku

* Ambon * Morotai Eiland * Ternate Eiland en Tidore * Banda Neira * Halmahera * Manusela Nationaal Park

Maluku

Maluku

De hoofdstad van Maluku is Ambon. Verder is er ook nog de provincie Noord Maluku, met Ternate als hoofdplaats. Maluku is van oudsher bekend voor de overvloed van specerijen die op de eilanden groeien. Enkele nalatanschappen uit het koloniale tijdperk zijn goed onderhouden in Maluku.

Kaap Marthafons is één van de voornaamste toeristplekken van Ambon. Toeristen kunnen van de veerboot of sampan gebruik maken om het te bereiken. De attractie van dze kaap zijn de prachtige zandstranden en de één meter hoge zeemuren langs het strand. Het bestuur van Ambon heeft de kaap uitgerust als de locatie voor de jaarlijkse traditionele sampanwedstrijd. Nog een unieke activiteit die regelmatig in het gebied wordt gehouden is het onderdompelen van vuilni.

The Beauty - Nature and Ambon People

De Banda Naira eilanden herbergen zeer veel historische gebouwen nagelaten door de Portugeze en Hollandse kolonisten. De namen van de eilanden zijn niet vreemd voor grote liefhebbers van zeetoerisme. De pracht van de zeetuinen, waaronder de grote varieteiten van onderwater levende plantaardige en dierlijke species, vormen een speciale attractie.

Gebouwen die deel uitmaken van de culturele conservatiegebieden van Banda Naira zijn merendeels geconcentreerd rondom Fort Belgica en het Mini Paleis. Het fort is gebouwd door de Portugezen in 1602. In het middelste deel van het fort is een groot open veld dat dienst deed voor gevangenen in het verleden. In het midden van het open veld zijn twee geheime bronnen die naar men zegt het fort verbinden met een haven en Fort Nassau aan de kust.

Diving in Morotai Island

Ondertussen is op het Saparua eiland het Fort Duurstede, gebouwd door de Hollanders in in 1676. Men zegt dat het was gebouwd als verdediging tegen Portugeze aanvallen. Dicht bij het fort ligt het Waisisil strand, de locatie van een gevecht tussen een troep onder aanvoering van de Indonesische nationale held Pattimura en de Hollanders.

In Halmahera kunnen de toeristen aan zeeactiviteiten deelnemen, te beginnen met zwemmen, vissen, en duiken, en daarnaast genieten van de pracht van de witte zandstranden. Gelegen ten noorden van het eiland Halmahera is het regentschap een tehuis van diverse zeebiota, en men zegt dat het ’t grootste aantal van zeespecies ter wereld bevat; meer dan 750 koraal species en 942 visspecies zijn hier aangetroffen.

Vervolgens zijn er de historische toeristplekken in Ternate en Tidore, die eveneens de moeite van een bezoek waard zijn. In Ternate vindt u onder ander Fort Gamlamo, gbouwd in 1522; Fort Kota Janji; Fort Kalamata; Fort Toluko; en Fort Oranje, dat in feite het eerste fort is dat de Hollanders in Indonesië hebben gebouwd.

Pintu Kota

Natuur Toerisme

De berg Gamalama, de berg Tambora, Banda Neira, Kai eilanden, Tahipolong strand, Halmahera eiland, Haruku eiland, Manusela Nationaal Park, Aru eiland zeepark, Soya Alas, Koraal Riffen in Valentine Straat, Tanimbar eilanden, Seram eiland, Nusa Laut eiland, Banda eilanden, Ai Eiland, Ambon, Buru Eiland, Vulkaan Eiland, Pombo Eiland, Syahrir Eiland, Igobul dorp, Bacan Eilanden, Kayoa Eilanden, Dodola Eiland, Maitara Eiland, Makian Eiland, Mare Eiland, Morotai Eiland, Ternate Eiland en Tidore.

Bamboo Gila Dance

Geschiedenis en Cultuur Toerisme

Fort Amsterdam, Fort Bernaveld, Fort Mauritius, het Gemenebest oorlogsgraven, het paleis van Koning Banggai, Malino, Siwa Lima Museum, Fort Belgica, Fort Hollandia, Fort Nassau, Mini Palace, Doolan Monument, Fort Kalamata, Fort Orange, Kedaton Sultan Bacan, Kedaton Sultan Ternate, de kroon van de Sultan van Ternate, Mc Arthur’s schuilplaats.

Specifieke Interesse Toerisme

Zeilen en duiken in Banda Neira

Hoe komt men daar

Banda Neira  AMQ - Pattimura Luchthaven, Ambon.

Indonesian Dive Sites

Bali - Java - Sumatra - Kalimantan - Sulawesi - Maluku - Nusa Tenggara - Papua

- See more Indonesia Dive Sites -