Kalimantan

* Tanjung Puting Nationale Park * Derawan * Dayak Cultuur * Samarinda * Grot van de Berg Kombeng

Kalimantan

Kalimantan

Voor degenen onder u die geinteresseerd zijn in planten en dieren: Kalimantan biedt tehuis aan overvloedige planten- en dierenspecies. Hier kunt u genieten van een aantal werkelijke avonturen en de smaak van ecotoerisme proeven. Kalimantan of Borneo is het tweede grootste eiland ter wereld en bezit een varieteit van interessante attracties om te bezoeken. Dayak zijn de stammen van Kalimantan die zich over vier provincies op het eiland verspreiden, waaronder Oost Kalimantan, West Kalimantan, Centraal Kalimantan en Zuid Kalimantan. Het eiland wordt doorsneden door een aantal grote rivieren, zoals de Mahakam, Barito, Kapuas en Kahayan met aan de linker en rechteroever zeer mooi landschap. De rivieren vormen de voornaamste transportatieroutes, zodat de diverse economische activiteiten eveneens langs de rivieren plaats vinden. Het land heeft een aantal nationale parken, zoals het Pelaihari Nationale Park en het Tanjung Puting Nationale Park welke diverse species van flora en fauna herbergen. De Orangutan behoort tot de fauna dat de top keuze is van toeristen die Kalimantan bezoeken.

Het strand rondom het eiland heeft werkelijk adembenemende panorama’s. Bijvoorbeeld, het eiland Derawan Island in Oost Kalimantan; het is een duikersoord van wereldklasse met een varieteit van koraalriffen. In het dagelijks leven houdt de samenleving hun marktactiviteiten op de Ruin rivier en dit is een unieke aanblik de moeite van het bezichtigen waard. Wat cultuur betreft, de ethnische cultuur van de Dayak is ongetwijfeld zeer interessant voor toeristen. Het Tanjung Puting Nationale Park dat een oppervlakte heeft van 415.040 ha is reeds lang door UNESCO vastgesteld als de long van de wereld. De ongeëvenaarde natuur in het gebied van het Tanjung Puting Nationale Park omvat djelutung, ramin, meranti, keruing, ijzerhout, de Orangutan (Pongo pygmaeus), herten (Muntiacus muntjak), de honingbeer (Helarctos malayanus), de proboscis aap (Nasalis larvatus), enz.

Rivieren zijn het voornaamste transportatiemiddel in Kalimantan. De grootste rivier van het eiland is de Kapuas Rivier, die tevens de langste rivier van Indonesië is, ongeveer 1.143 kilometers lang. Daarnaast zijn er de Mahakam en de Barito Rivieren, respectievelijk 980 kilometer en 880 kilometer lang. Dan is er ook nog de Radjang Rivier, 562,5 kilometer lang, gelegen in Sarawak, een streek in het aangrenzende land, Maleisië.

Kalimantan Manong and Mandau Dance

Natuur Toerisme

Betung Kerihun Nationaal Park, Bukit Kelam Natuur Park, Sentarum Meer Nationaal Park, Kutai Nationaal Park, de berg Palung, Pasir Panjang strand, Baning Natuur Park, Kapuas Rivier, de berg Meratus, Kinjil strand, Tanjung Keluang strand, Mount Rambutan Waterval, Batungkat Steen, Liang Idai, Grot van de Berg Kombeng, Bantakan Strand, Batu Payung strand, Randayang Kecil Eiland, Kaja Eiland, Derawan Eiland, Pulau Kumala.

Uniques Interest Places in Kalimantan

Geschiedenis en Cultuur Toerisme

Amantubillah Paleis, de graftombe van de Landak Vorsten, Maleis huis van West Kalimantan, Robo-Robo ritueel, Nyobeng ritueel, Paleis van de Sultan van Kutai, Panjang Huis van de Dayak Kenyah, Pampang Cultureel DorpToerisme, Pelas Jaar Ceremonie, Darussalam Moskee, Samarinda sarong handwerk, Tuah Himba Hout Museum.

Orang Utan - Barito Bridge - Enggang Bird and Derawan Island

Specifieke Interesse Toerisme

Kapuas Vierkante Tuin, Evenaar Monument, Bangkirai Heuvel Natuur Park, Liang Mangkulangit, Arboretum, Kersik Luwai Orchideeën Park, Waru Herten Reservaat, Teritip Krokodillen Reservaat, en Orang Utan Rehabilitatie Centrum in Tanjung Puting.

Winkelen Toerisme

Sarong handwerk in Samarinda, Diamanten in Martapura, de Drijvende Markt van de Kuin Rivier.

Hoe komt men daar

Derawan Eiland Jakarta-Balikpapan-Berau/ TanjungBatu-Pulau Derawan met een speedboat voor 30 minuten.

Indonesian Dive Sites

Bali - Java - Sumatra - Kalimantan - Sulawesi - Maluku - Nusa Tenggara - Papua

- See more Indonesia Dive Sites -