Java

* Bandung * Banten * Ujung Kulon * Dieng * Yogyakarta * Bromo * Borobudur * Prambanan * Bogor

Java

Het Eiland Java bestaat uit zes provincies: het Indonesisch hoofdstedelijk gewest Jakarta, Banten, West Java, Midden Java, Oosst Java, en het Speciaal Gebiedsdeel Yogyakarta. West Java en Banten zijn bekend om hun prachtige panorama’s. In Banten kunt u een bezoek brengen aan het Oedjoeng Koelon Nationaal Park, dat een UNESCO Wereld Erfenis conservatiegebied is waar de practisch uitgestorven éénhorige neushoorns leven. Niet ver van de kust van het park verheft zich de berg Anak Krakatau boven de zeespiegel.

Borobudur Temple

In West Java kunt u genieten van de schoonheid van de berg Tangkuban Perahu, het Gede-Pangrango gebergte Nationale Park, het Patenggang meer in Ciwidey en de Pelabuhan Ratu baai in Sukabumi. Verder is er de Boscha astronomische sterrenwacht in Lembang en de Bogor Plantentuin, gebouwd door de Britse Gouverneur Generaal Thomas Stamford Raffles in de jaren 1800.

Bogor Plantetuin

Als u in natuurlijke vegetatie geinteresseerd bent, kunt u een bezoek brengen aan de Bogor Plantentuin (Kebun Raya Bogor). Ongeveer 80 kilometer van Jakarta verwijderd, omvat het park een gebied van 80 hectares en er groeien 15.000 plantenspecies. Het park is in het begin van de jaren 1800 gebouwd door de in Engeland geboren Nederlands - Indische Gouverneur Generaal Thomas Stamford Raffles. Tot de voornaamste attracties van het park behoort de zeldzame Rafflesia arnoldii welke een hoogte van 2 meter kan bereiken.

Kraton Yogyakarta

Borobudur Tempel en Ngayogyakarta Paleis in Yogyakarta

In Midden Java en Yogyakarta, kunt u, naast het genieten van de prachtige natuur, ook een bezoek brengen aan een reeks oeroude tempels. Op het Diëng plateau, bijvoorbeeld, kunt u een aantal interessante tempels bekijken. De meest populaire tempel van Midden Java is de Borobudur. De nederlandse historicus J.G. de Casparis vermeldt in een historische aantekening dat de Boeddhistische tempel is gebouwd door een koning uit de Syailendra dynasty, namenlijk Samaratungga, in het jaar 824. Het gigantische monument omvat zes vierkante platforms bekroond door drie cirkelvormige platforms met de belangrijkste stoepa op de uiterste top. Werkelijk, het is een zeer artistiek bouwwerk dat u in een sfeer van betovering brengt. In Yogyakarta, kunnen toeristen het paleis bezoeken van een Indonesisch vorstendom dat tot op heden nog steeds bestaat, namenlijk het Vorstendom van Ngayogyakarta Hadiningrat. Het paleis is in 1755 gebouwd met de vorst Sri Sultan Hamengkubuwono I als architect. Het bouwwerk volgt de Javaanse traditionele architectuur, maar sommige gedeelten vertonen Portugesche, Hollandse en Chineze invloeden. Magnifiek.

Panorama Mount Bromo and Semeru

Bromo Tengger Semeru

In Oost Java, kunt u een bezoek brengen aan het Bromo Tengger Semeru Nationaal Park; het enige conservatiegebied in Indonesië waar u een zandzee van 5.250-hectares kunt aantreffen. Ieder jaar, bij volle maan in december of januari, viert de lokale bevolking een Kasodo ritueel in het gebied, zeggen gebeden voor overvloedige oogsten, bescherming tegen ongeluk en genezing van ziekten door offerandes te werpen in de krater van de Bromo.

West Java Interest Places

Natuur Toerisme

Het Kawah Putih meer, de berg Patuha, Puncak, Pelabuhan Ratu strand en Pangandaran strand (West Java); Dieng Plateau, Grojogan Sewu Waterval, Batu Raden en Parangtritis strand (Midden Java en Yogyakarta); het Bromo Nationaal park- Semeru (Oost Java), Situ Patengan, de berg Tangkuban Perahu, Cibulan, Situ Gede, Bogor Plantentuin, Ciater warmwaterbron, Situ Begendit, witzandstrand Situbondo, Maharani Paleis grot.

Geschiedenis en Cultuur Toerisme

Azië-Afrika Conferentie Museum, Cangkuang tempel, Linggarjati Museum, Kraton Yogyakarta, Fort Vredeburg, het kaartmuseum van Keraton Yogyakarta, de Begraafplaats van de Vorsten van Mataram in Kotagede Yogyakarta, Yogyakarta Cultuur Park, Ramayana kunstopvoering, Ceremonie, Cheng Hoo Moskee Surabaya, Helden Monument en Tien November Museum, Onderzees museum Surabaya, Trinil Oudheidkundig museum, Huis van Sampoerna, Reog Ponorogo, Barong Ider Bumi ritueel en stierenrace.

Specifieke Interesse Toerisme

Bosscha Lembang Observatorium, de Gouden Koepel Moskee in Depok, Mekarsari Vruchtentuin en de Bogor Plantentuin, theeplantage Tambi, Schilderijen Museum Affandi, Dirgantara Mandala museum en het, zilverwerk Kotagede, Smart park Yogyakarta, Giriloyo batik, Home Dome, Vogel Festival in Yogyakarta, Surabaya Dierentuin, Osing Society, Oost Java Park.

Sport en Ontspanning Avontuur Toerisme

Hang Flyover in Puncak, Paragliding en Rafting in Sukabumi, Indonesia Safari Park in Puncak, Puncak Thee Plantage en Rotsen Klimmen op het Siung Strand.

West Java Culinary

Culinair en Winkelen Toerisme

Timbel Rijst Kampung Daun, Tofu Food Center in Lembang. Gethuk Magelang, Solo Liwet Rijst, Ongklok Bamie, Senerek Soep, Klewer Markt, Imlek Semawis Markt en Vogel Markt Karimata, Gudeg Yogyakarta, (Bantul Wedang Uwoh Typish Imogiri) Sego Abang Jirak, Rujak Cingur.

Indonesian Dive Sites

Bali - Java - Sumatra - Kalimantan - Sulawesi - Maluku - Nusa Tenggara - Papua

- See more Indonesia Dive Sites -