Bali

* Denpasar * Djimbaran * Sanur * Lovina * Nusa Penida * Ubud * Kuta * Kecak * Ngaben * Tanah Lot * Besakih

Bali

Bali

Bali, de meestgeliefde toeristenbestemming van Indonesië, is wereldwijd geliefd dank zij de mooie natuur en traditionele kunstwerken: de beeldhouwwerken, schilderijen en dansen. Om nog niet te spreken van de talrijke traditionele culturele en religieuze rituelen, merendeels sacraal, magisch en uiterst uniek. De majoriteit van de bevolking van het ”Eiland van de Duizend Tempels” zijn Hindoe’s. Er ontbreekt iets wanneer u naar Indonesië gaat zonder Bali te bezoeken.

 Balinese Dancer

Het culturele centrum van Bali ligt in Ubud, Gianjar regentschap, waar bezoekers kunnen genieten van de Barong en Kris dansopvoeringen, alsook een bezoek brengen aan Galuh Batik, een batikproductiecentrum gelegen in het Batubulan gebied. In Ubud bevinden zich het Rudana Musem en de Rudana Fine Art Gallery. Het museum bewaart meer ddan 400 schilderijen en beeldhouwwerken, de werken van Balinese en buitenlandse kunstenaars.

Kuta, Sanur, Seminjak, Djimbaran en Nusa Dua zijn geliefde strand- en resortgebieden. Het Nusa Dua complex bezit de meest complete toeristenfaciliteiten niet alleen op Bali, maar ook in Indonesia, waaronder de meest complete accommodaties, sportfaciliteiten en winkelcentra. Nusa Dua was de gastheer voor de UNFCCC Klimaatverandering Conferentie in december 2007.

Kecak Dance Performance

Kecak Dance Performance

Kintamanti Batur is nog een toeristenattractie in Bali dat het eveneens waard is om te bezoeken. Gelegen op 900 meter boven de zeespiegel, vertoont het gebied het prachtige panorama van de berg Batur en het meer van Batur, waar u van kan genieten terwijl u uw lunch gebruikt in een van de comfortabele lokale restaurants. Enkele kilometers verder, ligt een andere toeristenattractie, namenlijk de Besakih Temple. Gelegen aan de voet van de berg Agung is deze grootste tempel in Bali altijd vol met Hindoes van overal uit Indonesië wanneer er een groot ritueel wordt gehouden.

Heeft u ooit een lijkverbrandingsfeest bijgewoond? Bali behoort tot de plaatsen waar men van zo’n gelegenheid gebruik kan maken. De lokale bevolking noemt de ceremonie Ngaben. Tot dusver is Ngaben een traditioneel Balinees ritueel dat de meeste bezoekers aantrekt. De Balinesen houden Ngaben voor hun overleden familieleden. Het wordt beschouwd als een vorm van schuldaflossing voor de overledenen. Ngaben wordt net zo belangrijk geacht als de ceremonieën bestemd voor de levenden, zoals de tandafsnijding ceremonie, of de Mapedes ceremonie.

Riding Bike in Jatiluwih

Doen alle Balinese Hindoes Ngaben? Neen. In Trunjan, liggen de overledenen in een kerkhof. Trunjan is an oeroud dorp dat als het originele Balinese dorp wordt beschouwd. De voornaamste attractie is de unieke wijze waarop men de stoffelijke overschotten behandeld. Er zijn eerste klas graven, die beschouwd worden als de heiligste en de beste graven. Dan zijn er de tweede klas graven voor de overschotten van babies en ongetrouwde volwassenen. Tenslotte zijn er derde klas graven voor verminkte lijken of zij die op een abnormale manier zijn gestorven. U kunt het dorp bezoeken wanneer u van unieke culturen houdt.

Voor degenen onder u die van kunst houden, bestaat er de meest populaire Balinese kunstopvoering, de Ketjak Dans genaamd. Gecreëerd in de jaren 1930, wordt de dans opgevoerd door ongeveer 150 dansers in sarongs met schaakbordpatroon. De meeste dansers zitten in een cirkel terwijl ze hun armen omhoog steken en rythmisch bewegen. Zij vertegenwoordigen de troep apen die Rama helpen in zijn gevecht tegen Rahwana in het Ramayana epos. De bewegingen van de dansers met hun armen omhoog en kreten slakende volgens een patroon schept een unieke magische sfeer.

Kuta Beach

Natuur Toerisme

Het Sanur strand, Kuta strand, Jimbaran strand, Lovina strand, Nusa Dua strand, het Batur meer, de berg Agung, Nusa Penida eiland, het Apenbos in Ubud, Tulamben Koraal Gebied, Bali Barat Nationaal Park, Banyuwedang warmwater bronnen, Penatahan warmwaterbronnen, de Vleermuisgrot, de berg Kawi Tampaksiring, Bolong Koraal, Lembongan en Jungutbatu strand, Toya Bungkah gebied, Kusamba strand, Labuhan Sait strand, Medewi strand, Suluban strand, Tirtagangga park.

Ngaben Ceremony

Geschiedenis en Cultuur Toerisme

Het monument van Singa Ambara Raja, Panglipuran patriot monument, Tanah Lot tempel, Sangeh tempel, Agung Karangasem tempel, Tirta Empul Tampaksiring Tempel, Taman Ayun Tempel, Rambutsiwi Tempel, Pucaksari Tempel, Perancak Tempel, Kebo Edan Tempel, Goa Gajah tempel, Besakih Tempel, Narmada Baliraja, Puputan Klungkung Monument, Bajra Sandhi Monument, Uluwatu Tempel, Dalem Sangsit Tempel, Pojok Batu Tempel, Penataran Sasih Tempel, Agung Jagatnatha tempel, de witte koe en taro olifant, Barong Dans, Ogohogoh.

Sport en Recreatie Avontuur Toerisme

Blangsinga bungy jumping, Rafting in Tukad Unda, Telaga Waja Rafting, Ayung Rafting , Tanjung Benoa Water Sport (Parasailing, Jet Sky, Wakeboard, Snorkelen, Trawling Fishing ), Bakas Levi Rafting, Buggy Ride, Waterboom, Dolphin Lovina Toer, rijden op een Taro Elephant, Jatiluwih ATV Rit, Tandem ATV rit.

Specifieke Interesse Toerisme

Singapadu Reptiel Jungle, Sibetan, Citra Bali Vogel Park, Bali Vlinder Park.

Culinair, Winkelen en ontspanningstoerisme

Bounty Cruise Lembongan, Bounty Cruise Sunset Dinner, Quicksilver Day Cruise, Balinese Massage/ Spa, Jimbaran Seafood Dinner, Kudeta, Italian Cafe, Tratoria Italian Rest, Made Cafe, Roast Pigs Bu Oka, Bali Satria Cafe, Sukawati Art Markt, Ubud.

Indonesian Dive Sites

Bali - Java - Sumatra - Kalimantan - Sulawesi - Maluku - Nusa Tenggara - Papua

- See more Indonesia Dive Sites -